Романюка на виборах у Луцьку підтримає «БПП» – експерт

Читать на русском
Микола Романюк

Луцький міський голова Микола Романюк матиме на майбутніх виборах партійну підтримку «БПП-Солідарності», а його ймовірними союзниками можуть виступити ВО «Батьківщина» та «Об’єднання «Самопоміч».

Про це в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповіла доктор політології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк) Оксана Ярош.

За її словами, вже зараз можна спрогнозувати, що основна боротьба в Луцьку розгорнеться між двома кандидатами та їхніми командами, які вийдуть до другого туру.

«Один претендент – це чинний міський голова Микола Романюк, передвиборчі обіцянки якого виконані приблизно наполовину, що, як на мене, є достатньо непоганим результатом у порівнянні з іншими. Проте наряду з успіхами залишились проблеми стану доріг та тротуарів, сміттєпереробного заводу, енергозбереження. Луцьк як стародавнє місто має прекрасні середньовічні пам’ятки, головна з яких – Замок Любарта. А навколо замку – неестетичний Старий ринок, який на словах брались переносити та вдосконалювати безліч кандидатів. Проте, на жаль, не вдалося це поки й Миколі Романюку», – констатує спеціаліст.

Ключовими закидами, які, на думку Ярош, використовуватимуть опоненти Романюка, стануть відсутність чіткої стратегії розвитку міста та кадрова політика чинного міського голови.

«Луцьк функціонує у тій самій системі фінансових координат, що і вся країна. Зробити «соціальне та економічне диво» в окремому місті – утопія. Микола Романюк матиме партійну підтримку «БПП-Солідарності». Ймовірно, його кандидатуру на повторне обрання підтримає ВО «Батьківщина», а також «Самопоміч», оскільки заступник міського голови Яковлєв є представником цієї політсили», – аргументує свою позицію політолог.

Микола Романюк та його здобутки: обіцянки луцького мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих у фінансовому вимірі обіцянок луцького мера Миколи Романюка в рамках проекту «ОБРАНІ».

Щодо другої команди, то сюди, за словами Ярош, слід віднести представників Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», від якого планують висувати Олександра Товстенюка.

«Фонд «Новий Луцьк» активно діє у Луцьку з 2011 року, має свою однойменну депутатську групу у Луцькій міській раді. Проте мінусом у кандидуванні Товстенюка є низький рівень його особистої впізнаваності серед містян. Скоріш за все, його висуватиме «Укроп», білбордами якого щедро засіяні луцькі вулиці», – ділиться своїми прогнозами політолог.

Крім того, за її словами, не обійдеться на цих виборах у Луцьку й без технічних кандидатів.

«Якщо не брати до уваги всіх вищеназваних, решта кандидатів поки у медіапросторі особливо себе не проявили. Хоча однозначно слід очікувати висунення кандидата від ВО «Свобода», хоча б для того, щоб зберегти власне кадрове реноме», – впевнена Ярош.

Однак, як підкреслила політолог, для повного розуміння ситуації потрібно все ж дочекатися реєстрації головних претендентів.

Нагадаємо, самостійно моніторити хід майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: