Київська влада сама штовхає людей на вирішення конфліктів неправовим шляхом – адвокат

Читать на русском
Олександр Готінадвокат

Переважна більшість киян навряд чи зможуть назвати більш-менш значущі інфраструктурні проекти, які можна віднести до заслуг мера Кличка. А ті, які спадають на думку, частіше асоціюються зі скандалами й конфліктами, в основі яких лежить елементарна нездатність міської влади заздалегідь прорахувати ситуацію та розробити оптимальні рішення.

Про це в коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів адвокат Олександр Готін, відповідаючи на запитання журналістів «Слова і Діла» щодо оцінки діяльності київського міського голови Віталія Кличка.

Наочним прикладом вищесказаного, за словами фахівця, може служити процес ініційованої міською владою кампанії з боротьби з нелегальними МАФами.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв презентувати комплексну схему розміщення МАФів у січні 2015 рокуСказано 13 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Апріорі ідея міської влади навести порядок у цій сфері правильна. Однак механізм її реалізації і юридично, і тактично настільки недосконалий, що результати боротьби з нелегальними кіосками навряд чи можна назвати успішними», – пояснює свою позицію адвокат.

«Київська міська рада в силу відомих тільки її окремим представникам причин нерідко ухвалює незаконні рішення, в основу яких закладені серйозні майнові та особисті протиріччя. У підсумку міська влада сама штовхає людей на ігнорування цих рішень і на вирішення конфліктів неправовим шляхом. Яскраве свідчення тому – гучні земельні скандали, що супроводжуються груповими зіткненнями жителів і забудовників. Причина ж усього цього до примітивізму проста – переважна більшість рішень Київради про забудову територій ухвалені з грубими порушеннями закону, що згодом однозначно призведе й призводить до конфліктів між зацікавленими особами», – запевняє Готін.

Віталій Кличко та його здобутки: обіцянки столичного мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок київського мера Віталія Кличка в рамках проекту «ОБРАНІ».

Крім того, за його словами, негнучкість місцевої влади та нездатність збалансувати інтереси різних груп населення наочно проявляються в проблемі забезпечення діяльності комунальних підприємств та установ.

«Систематично виникають скандали з невиплатами зарплат київським транспортникам. Влада при цьому традиційно апелює до багатомільярдного дефіциту бюджету Києва і бачить єдиний вихід із ситуації у підвищенні тарифів на проїзд і скасуванні пільгового (безкоштовного) проїзду для населення. Однак ніхто поки не спромігся відшукати інший, окрім як вже вкотре «залізти до кишені пасажира» та підвищити тарифи на проїзд, шлях вирішення проблеми збитковості комунального транспорту», – каже фахівець.

Віталій КличкоМіський голова Києва

За словами Готіна, перелік прорахунків нинішньої команди Кличка можна продовжувати й продовжувати. Це й сумнівні перспективи збереження надбавок до зарплат бюджетників, і проблеми з ремонтом доріг, і збереження старих корупційних схем, і проблеми будівництва нових дошкільних і шкільних дитячих установ, і проблема зайнятості населення Києва, і будівництво нових містоутворюючих підприємств, і залучення до міста інвестицій, і багато інших першорядних проблем, бачення і стратегічних планів розв'язання яких, на жаль, у Віталія Кличка та представників його команди, судячи з усього, немає і не передбачається.

Нагадаємо, стежити за ходом подій і попередніми результатами місцевої виборчої кампанії відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло»«ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: