Яценюк ініціював створення Національної поліції

Читать на русском
Сьогодні, 2 вересня, Кабінет міністрів ініціював офіційне створення нової державної структури – Національної поліції, підпорядкованої Міністерству внутрішніх справ.

2 вересня уряд України прийняв рішення про офіційне створення нового правоохоронного органу – Національної поліції.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, інформує «Слово і Діло» з посиланням на delo.ua.

«Відповідно до закону про поліцію, Кабінет міністрів сьогодні приймає рішення про створення центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується Міністерству внутрішніх справ. Сьогодні в Україні офіційно створюється Національна поліція», – зазначив Яценюк, відкриваючи засідання уряду.

Також голова українського уряду доручив очільниці Мінфіну Наталії Яресько розробити відповідні зміни до Державного бюджету на період до кінця поточного року та на 2016 рік.

«Йдеться про забезпечення фінансування правоохоронної системи, в першу чергу – створення Національної поліції. Кошти, необхідні для того, щоб нові поліцейські вийшли на вулиці і охороняли українських громадян, мають бути забезпечені як у поточному, так і наступному році», – наголосив Яценюк.

Нагадаємо, що в низці міст України вже працює нова патрульно-постова поліція. У Києві патрульні вийшли на вулиці 4 липня, хоча Президент підписав ухвалений Верховною Радою закон про Національну поліцію з місячним запізненням – 4 серпня.

Додамо також, що, як повідомив ще в лютому цього року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, чисельність Національної поліції в Україні складе порядка 120 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: