Аваков повідомив про смерть ще двох нацгвардійців (доповнено)

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що у лікарні загинуло ще двоє нацгвардійців, які були вчора поранені в результаті вибуху гранати та пострілів з вогнепальної зброї.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що у лікарні загинуло ще двоє нацгвардійців, які були вчора поранені в результаті вибуху гранати та пострілів з вогнепальної зброї.

Про це він написав у Twitter, передає «Слово і Діло».

«Від ран помер другий боєць. У госпіталі МВС. Щойно – Богдан Дацюк – в/ч 3027. 24 роки. Троє загиблих нацгвардійців», – написав міністр.

МВС: в результаті вибуху під Радою постраждала 141 людинаВчора, 31 серпня, під будівлею Верховної Ради поранення різного ступеня тяжкості отримала 141 особа, з яких 131 – міліціонери і нацгвардійці.

Як повідомив раніше Аваков, зранку загинув нацгвардієць в/ч 3027 Слистиков Дмитро, призовник із Жовтих Вод.

Як відомо, вчора в ході зіткнень під Верховною Радою між мітингувальниками та силовиками, які почалися після голосування за зміни до Конституції України, хтось із мітингувальників кинув у бійців Нацгвардії гранату. За словами радника глави МВС Антона Геращенка, граната була бойовою, постраждали більше сотні силовиків, близько десятка з них перебувають у важкому стані.

Як встановило пізніше слідство, гранату кинув боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк. Прес-служба батальйону заявила, що Ігор Гуменюк перебував у процесі звільнення на підставі власноручно написаного рапорту про звільнення за власним бажанням.

Пізніше Арсен Аваков спростував смерть Богдана Дацюка і повідомив, що вони «поквапилися зі звісткою». На даний момент – двоє загиблих нацгвардійців, ще 130 поранених, у тому числі 6 важкопоранених.

У другій половині дня нардеп Ольга Богомолець повідомила про ще одного загиблого в результаті зіткнень біля Ради. 20-річний військовослужбовець Національної гвардії з Херсона помер в Олександрівській лікарні Києва вдень 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: