Шокін: вчорашні події під Радою – терористичний акт

Читать на русском
Генеральний прокурор України Віктор Шокін взяв на особистий контроль розслідування кривавих подій під будівлею Верховної Ради.
Віктор Шокін

Генеральний прокурор України Віктор Шокін взяв на особистий контроль розслідування кривавих подій під будівлею Верховної Ради, які відбулися вчора, 31 серпня.

Відповідне доручення генпрокурору дав Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

За словами Шокіна, з урахуванням даних, отриманих слідством, події під Радою вже можна кваліфікувати як терористичний акт. «Також я вважаю, що є ознаки злочину статті 255 Кримінального кодексу України – це створення злочинної організації», – додав він.

Як повідомили в прес-службі ГПУ, досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо подій біля ВР триває. Розслідування здійснюється групою, до якої входять 64 слідчих. Процесуальне керівництво здійснює група з 23 прокурорів Генеральної прокуратури України та прокуратури міста Києва.

Яценюк вимагає довічного ув'язнення для вбивці нацгвардійця біля РадиПрем'єр-міністр Арсеній Яценюк наполягає на розслідуванні вбивства бійця Національної гвардії під Верховною Радою України.

У рамках розслідування кримінального провадження призначено низку експертиз: судово-медична, трасологічна, 3 дактилоскопічні, хімічна, 2 вибухотехнічні, 3 молекулярно-генетичні та балістична.

Також під час досудового слідства допитані в якості свідків більше 50 осіб, визнано та допитано в якості потерпілих 35 осіб, оглянуті численні відеозаписи зазначених подій тощо.

Нагадаємо, в результаті вибуху бойової гранати під час вчорашнього мітингу під Верховною Радою постраждали більше 140 осіб. Також, в результаті отриманих травм загинуло троє військовослужбовців Національної гвардії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: