Палиця вже «приміряє» депутатське крісло Єремеєва

Читать на русском
Колишній глава Одеської області Ігор Палиця має намір взяти участь у виборах до Верховної Ради по 23 округу (Волинь), у якому на парламентських виборах 2014 року переміг Ігор Єремеєв.
Ігор Палиця

Колишній очільник Одеської області Ігор Палиця має намір взяти участь у виборах до Верховної Ради по 23 округу (Волинь), у якому на парламентських виборах 2014 року переміг Ігор Єремеєв.

При цьому Палиця уточнив, що рішення балотуватися до парламенту ще не остаточне, а лише на 90%, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Волинське агентство розслідувань».

Екс-голова Одеської ОДА пояснив свої сумніви хорошими відносинами із загиблим Ігорем Єремеєвим. Водночас Палиця заявив, що балотуватися в нардепи його змушують події, які відбуваються в головному законодавчому органі країни.

Головоломка №23, або Нерозділений спадок Ігоря ЄремеєваВосени жителі смт Маневичі та ще кількох районів Волині обиратимуть не тільки місцевих депутатів, але й нового мажоритарника до парламенту. Саме тут, у Волинському одномандатному окрузі №23, минулого року на позачергових парламентських виборах впевнену перемогу здобув нині покійний Ігор Єремеєв.

Необхідність призначення проміжних виборів до Ради у мажоритарному окрузі №23 у Волинській області, де керівник депутатської групи «Воля народу» Ігор Єремеєв був обраний до парламенту, виникла після смерті політика.

Поки що терміни проведення цих виборів визначити неможливо – експерти сумніваються, що їх вдасться провести одночасно з місцевими виборами 25 жовтня.

Відповідно до закону, Центральній виборчій комісії (ЦВК) для винесення рішення про призначення виборів у цьому окрузі необхідна постанова Ради про припинення депутатських повноважень Єремеєва. За словами члена ЦВК Олександра Шелестова, Центрвиборчкому дається один місяць на розгляд питання про призначення нових виборів, при тому, що на проведення виборчої кампанії в мажоритарному окрузі – два місяці. «Я думаю, що ми не встигнемо все організувати, щоб провести ці вибори в один день з місцевими», – сказав Шелестов у коментарі «Апострофу».

До слова, про те, що після смерті Єремеєва свій вплив у регіоні за підтримки соратника Ігоря Коломойського Ігоря Палиці спробує «зацементувати» група «Відродження», говорить і старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: