Напередодні голосування за зміни до Конституції «Самопоміч» змінила правила гри – Пташник

Читать на русском
Вікторія Пташник, яку «Самопоміч» виключила з фракції за підтримку змін до Конституції, заявила, що у переддень голосування «Самопоміч» змінила правила виключення депутатів з власних лав.
Викторія ПташникФото: gordonua.com

Народний депутат Вікторія Пташник, яку «Самопоміч» виключила з фракції за підтримку змін до Конституції, заявила, що у переддень голосування «Самопоміч» змінила правила виключення депутатів з власних лав.

Про це вона сказала у кулуарах парламенту, передає «Слово і Діло».

«Напередодні цього голосування в неділю ввечері фракція зібралася і якраз змінила наші правила гри, під якими ми усі підписувалися, і змінила їх в частині виключення. Коли напередодні голосування, фактично готуючись до виключення, кворум з 3/4 міняється на дві третини, я не думаю, що це дуже демократично», – сказала Пташник.

Накануне голосования за Конституцию "Самопомощь" изменила правила игры, - ПташникSlovoiDilo

«Тим більше, якщо ми всі домовлялися про конкретні правила гри, то не можна їх міняти таким чином у ніч перед голосуванням», – обурилась нардеп.

Вона також пояснила, що змінити кворум з 3/4 на 2/3 «Самопоміч» вирішила через те, що при розгляді питання про виключення з лав фракції Ганни Гопко, яка проголосувала за направлення конституційних змін до КС, якраз не вистачило голосів.

Депутати на чолі з Гройсманом засудили рішення «Самопомочі» забрати посаду у ГопкоСпікер Верховної Ради, а також мінімум 17 народних депутатів розкритикували рішення керівництва фракції «Самопомочі» відкликати Ганну Гопко з посади голови комітету з міжнародних справ.

«Не було цих трьох четвертин. І це парадокс, що не переконаннями, не дискусіями, а просто написанням правил під конкретну ситуацію... Я не думаю, що це демократичний процес», – сказала Пташник.

Нагадаємо, учора фракція «Самопомочі» на своєму засіданні прийняла рішення виключити зі своїх лав п'ятьох народних депутатів через те, що вони підтримали президентські зміни до Конституції в частині децентралізації. Раніше, за власну позицію, що суперечить поглядам партії, «Самопоміч» відкликала Ганну Гопко з посади голови парламентського Комітету у закордонних справах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: