Кернес став для Харкова недозволеною розкішшю – активіст

Читать на русском
Геннадій Кернес

Перемога Кернеса, Фельдмана, Сафронова або подібних до них політичних фігур з числа старих облич означатиме щонайменше економічний занепад і деградацію Харкова.

Таку думку у власному Facebook висловив один із координаторів Харківського Євромайдану Ігор Росоха, повідомляє «Слово і Діло».

За словами активіста, забезпечити довіру як харків'ян, так і внутрішніх та міжнародних інвесторів може лише принципово нова команда.

Геннадій Кернес та його здобутки: обіцянки харківського мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Харкова Геннадія Кернеса в рамках проекту «ОБРАНІ».

«Формула такої команди: сильний мер з прозорою стратегією та філософією, волонтери, які довели свою чесність і організаторські здібності, спільноти кваліфікованих експертів-професіоналів, а також міжнародний консалтинг та аудит», – упевнений Росоха.

Водночас головним завданням нової харківської влади, на думку представника громадськості, має стати забезпечення довіри інвесторів.

«І це стосується всіх інвесторів: від міжнародних фондів і японських банків до власників столярної майстерні. Нинішня влада й усі заявлені кандидати з числа старих облич таку довіру інвесторів не забезпечать, бо вся їхня діяльність – це система узаконеного рекету. У цьому й причина нібито високого рейтингу Кернеса: харків'яни не поспішають поміняти одного Кернеса на іншого. Але тепер Геннадій Адольфович став для Харкова зовсім недозволеною розкішшю», – констатував Росоха.

Як зазначає активіст, досвід Ізраїлю та Південної Кореї показує, що можна стати розвиненою країною під самим боком у неадекватних сусідів: від Сеула до кордону з Північною Кореєю стільки ж, як від Харкова до російського кордону.

«Харків у радянський час був промисловим та науковим центром, а не центром посередницької торгівлі. Ми досі маємо серйозний людський потенціал та інфраструктуру. Єдиний варіант уникнути перетворення на глушину – відродження промисловості та науки. Я особисто робив, що міг, і зробив чимало для підтримки науки в Харкові. Я уявляю собі її колосальний інноваційний потенціал. Але для глобальної перебудови харківської промисловості та економіки потрібні гроші, потрібні інвестиції», – підсумував наприкінці активіст.

Нагадаємо, стежити за ходом подій і попередніми результатами місцевої виборчої кампанії, яка стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло»«ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: