Яценюк вимагає довічного ув'язнення для вбивці нацгвардійця біля Ради

Читать на русском
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наполягає на розслідуванні вбивства бійця Національної гвардії під Верховною Радою України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наполягає на розслідуванні інциденту із зіткненнями біля стін Верховної Ради і на довічному ув'язненні для вбивці бійця Національної гвардії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Як громадянин країни я вимагаю, відповідно до статті 348 Кримінального кодексу України, довічного ув'язнення для особи, яка кинуло гранату, внаслідок чого загинув строковик Національної гвардії», – заявив Яценюк.

Крім того, прем'єр зажадав від партнерів по парламенту публічно засудити дії призвідників провокацій. «Я звертаюся до всіх політичних сил, і, в першу чергу, до політичних сил коаліції, з вимогою засудити публічно цей злочин, і тих політиків, ті політичні сили, які стояли за дестабілізацією країни, за наругою над українською Конституцією, за вбивством молодого хлопця і пораненням десятків українських військовослужбовців», – зазначив глава уряду.

Як стало відомо, в результаті зіткнень біля стін українського парламенту 31 серпня загинув військовослужбовець Національної гвардії України. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що причиною його смерті став уламок гранати, кинутої з натовпу. Винуватець події, боєць батальйону «Січ», так само, як і ще близько 3 десятків людей, затриманий правоохоронними органами.

Сам же міністр внутрішніх справ у події звинувачує ВО «Свобода» і особисто Олега Тягнибока.

На даний момент прокуратура Києва вже відкрила кримінальне провадження за 4 статтями КК, в тому числі – масові заворушення.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада 265 голосами підтримала в першому читанні зміни до Конституції України в частині децентралізації. Це рішення й викликало бурхливу реакцію протестувальників під стінами українського парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: