Через 3 місяці в Кабміні нарешті розірвали військово-промислову співпрацю з РФ

Читать на русском
Розірвати військово-промислове співробітництво з РФ у Кабміні мали намір ще в травні, однак фактично постанову про його припинення датується лише 26 серпня.

Незважаючи на те, що розірвати військово-промислове співробітництво з Російською Федерацією в Кабінеті міністрів України мали намір ще в травні поточного року, фактично постанову про це в уряді ухвалили лише 26 серпня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Кабінет Міністрів України постановляє: 1. Припинити дію Угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про виробничу та науково-технічну кооперацію підприємств оборонної галузі промисловості, вчиненої 18 листопада 1993 р. у м. Москві. 2. Міністерству закордонних справ в установленому порядку повідомити уряду Російської Федерації про припинення дії Угоди, зазначеної у пункті 1 цієї постанови», – йдеться в постанові.

Нагадаємо, раніше відповідну угоду денонсувала Верховна Рада України, пізніше відповідний законопроект про припинення її дії підписав Президент. За словами секретаря Ради нацбезпеки України Олександра Турчинова, оборонні підприємства України і так переповнені замовленнями і випускати комплектуючі для російської зброї більше не будуть.

Тим часом, «Слово і Діло» зафіксувало цілу низку обіцянок українських політиків з цього приводу. Приміром, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв створити в Україні агентство з питань оборонно-промислового комплексу. А Президент Петро Порошенко заявив, що пріоритетом переозброєння української армії має стати вітчизняний ОПК. Крім того, Порошенко пообіцяв підписати інший міжнародний договір про колективну безпеку замість Будапештського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: