Корупція та будівельні махінації знищили рейтинг чинного мера Чернігова – експерт

Читать на русском
Олександр Соколов

Ключовими інформаційними посилами в ході майбутньої виборчої кампанії чинного міського голови Чернігова Олександра Соколова стануть тези про збереження стабільності. Натомість конкуренти говоритимуть про нові підходи, боротьбу з корупцією та руйнацію старої системи.

Таку думку висловив керівник Чернігівського політклубу Олександр Рись, відповідаючи на запитання журналістів «Слова і Діла» з приводу того, що будуть декларувати в ході місцевих виборів кандидати на посаду міського голови Чернігова.

«Олександр Соколов керує містом з невеликою паузою, починаючи з 2002-го року. За фактом, він виконує той мінімум, що зазвичай робить міський голова. Підтримується інфраструктура житлово-комунального господарства, проводиться ряд формальних заходів. Частковий розвиток є, проте він дуже повільний. До того ж, з елементами корупції та відстоювання інтересів своїх людей», – розповідає експерт.

Здобутки мерів у цифрах: Чернігів, Житомир«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міських голів Чернігова та Житомира в рамках проекту «ОБРАНІ».

На його думку, за роки роботи Соколова продовжили формуватись та реалізовуватись на практиці корупційні схеми. Через «відкати» інноваційні чи інвестиційні проекти зупиняються, навіть не почавшись, не без обурення констатує Рись.

«Всі пам'ятають скандал про «Тойоту» Соколова», коли для автокомплексу у місті була виділена ділянка, ціною якої став автомобіль для мера. Вже цього року Соколов опинявся на лаві підсудних за махінації в будівництві. І хоча провина його поки не доведена, факт підозри залишається», – говорить експерт.

Саме це, а також вдалі стратегії опонентів призвели до того, що рівень підтримки Олександра Соколова протягом останніх трьох років серйозно знизився. Згідно даних Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень, як відзначає Рись, Соколов займає першу сходинку за рівнем негативного ставлення до себе містян (37,8%), а підтримати його на виборах готові лише 7,4% опитаних.

Відтак, на думку експерта, Соколов буде змушений користуватися популярною нині «політичною франшизою» під назвою «Наш край» для власного висунення на виборах мера, хоча його шанси на перемогу в них дуже сумнівні.

Нагадаємо, стежити за ходом подій і попередніми результатами місцевої виборчої компанії, яка стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Дело» - «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: