Експерт: за голоси чернігівців на майбутніх виборах поборються два нардепа – Атрошенко та Дубіль

Читать на русском
Владислав Атрошенко

На місцевих виборах у Чернігові зіткнуться політичні інтереси двох народних депутатів – Валерія Дубіля та Владислава Атрошенка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів керівник «Чернігівського політклубу» Олександр Рись.

«На вибори міського голови зібрався нардеп Владислав Атрошенко (206 округ). І конкурентів у нього майже немає, оскільки в його арсеналі робота в окрузі, величезний адміністративний, медійний, фінансовий і кадровий ресурси. Наразі він активно запрошує до своєї нової команди, а все місто – в його рекламі. І хоча поки конкретики мало, скоріш за все, він буде апелювати до виборця закликами щодо руйнування старої системи та спільного поштовху для розвитку міста», – розповідає Рись.

Однак, за словами експерта, ще однією сильною політичною фігурою в регіоні є депутат від ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль. На думку Рися, сам Дубіль депутатський мандат навряд чи проміняє на крісло мера, а от домовлятися з місцевими політичними силами задля формування більшості в міській раді, очевидно, буде.

«Сам Дубіль не мінятиме мандат, але кандидат від нього матиме хороші шанси для проходження до другого туру. Не виключено також, що Дубіль може домовитись і з Соколовим (чинним мером Чернігова – Ред.). Але найцікавіше те, що, скоріш за все, Валерій Олександрович може підтримати «Об'єднання «Самопоміч» у Чернігові та домовлятиметься з представниками «Радикальної партії» задля формування у майбутній міській раді сильної опозиції або й більшості проти «Солідарності» Атрошенка», – аргументував свою позицію фахівець.

Щодо інших кандидатів, то, за словами Рися, можна також відзначити достатньо хороші позиції чернігівського «ДемАльянсу» з їхнім лідером Ігорем Андрійченком. Проте, як відзначив експерт, обмежені ресурси не дадуть йому шансів розраховувати на більше. З приводу ж вищезгаданого «Об'єднання «Самопоміч», то, попри оприлюднені списки, у них сильного лідера в Чернігові немає, а тому, чи буде хтось із кандидатів висунутий та підтриманий ними, поки невідомо, резюмував спеціаліст.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: