Ситник: нардеп із сумнівною репутацією хоче нашкодити Антикорупційному бюро

Читать на русском
Директор Антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що чим ближчий початок роботи НАБУ, тим більше буде спроб дискредитувати антикорупційне відомство.

Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що чим ближчий початок роботи НАБУ, тим більше буде спроб дискредитувати антикорупційне відомство.

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді», повідомляє «Слово і Діло».

Ситник переконаний, що розслідування в Генпрокуратурі, яке ініціював позафракційний народний депутат Віталій Купрій, це частина кампанії з дискредитації Антикорупційного бюро.

«Є корупційна усталена система, яка чинить опір появі незалежного органу, який проводитиме боротьбу з корупцією. Відповідно ця система використовує можливості для того, щоб робити інформаційні атаки, і законодавство, щоб порушувати такі справи», – каже директор Бюро.

За словами Ситника, існує такий собі народний депутат з непрозорою репутацією, який хоче нашкодити Бюро. «Він запускає якесь повідомлення, бруд щодо мене і моєї родини. Потім цей же депутат просить Генпрокуратуру перевірити це повідомлення. Виходячи з чинного кримінально-процесуального кодексу, формально прокуратура має право вносити ці справи в ЄДРР – депутат же просить. Пізніше цей же депутат біжить до прокуратури з питанням, чи є діло. І далі починається поливання брудом», – пояснив глава НАБУ.

Ситник також упевнений, що це не перша справа щодо нього, а подібні «медійні атаки» з'являтимуться все частіше й частіше. «Для мене це означає дві речі: ми йдемо в правильному напрямку, і люди реагують, що ми скоро почнемо працювати», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше народний депутат Віталій Купрій розмістив на своїй сторінці у Facebook копію відповіді ГПУ на офіційний депутатський запит. У відповіді було вказано, що Генпрокуратура почала розслідування за фактом включення до офіційного складу делегації НАБУ в Лондон дружини Ситника.

Пізніше Посольство Великої Британії заявило, що поїздку делегації Антикорупційного бюро в Лондон оплатила британська сторона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: