Експерт: прем'єр із рейтингом в 1% – це нонсенс, але «БПП» він потрібен

Читать на русском
Екс-міністр житлово-комунального господарства поділився думкою стосовно політичного об'єднання «Блоку Петра Порошенка» з «Народним Фронтом» напередодні місцевих виборів.

Перебування Яценюка на посаді глави уряду вигідне бізнес-структурам, що стоять за депутатами парламентської коаліції, тож об'єднання його політичної сили з «Блоком Петра Порошенка» – це просто намагання великого бізнесу зберегти свої доходи.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив колишній міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко, передає «Слово і Діло».

«Давайте будемо реалістами. У нас і Президент із бізнесу, і Яценюк направді – бізнесмен, і взагалі переважна більшість депутатів сьогодні з мисленням бізнесу... Очевидно, що сьогодні цілком влаштовує ситуація з Яценюком-прем'єром, але скільки це буде тривати – незрозуміло, бо прем'єр з рейтингом в 1% – це нонсенс... Але чому ця ситуація влаштовує коаліцію і певні кабінети? Тому що вони прилаштувалися і вони розуміють, що тарифами стягують величезні кошти – ціною на газ, податками, ставками... І все це – пиріг, який ділиться там, всередині коаліції», – пояснює ситуацію Кучеренко.

За його словами, в Україні практично відсутні політичні партії, що діють відповідно до певної ідеології, тож усе, що відбувається в коаліції, – «гра в наперстки» великого бізнесу.

«Кожний місяць його (Яценюка – Ред.) перебування на посаді – це зайві гроші, які хтось заробив на газі, на елекроенергії, на житлово-комунальних тарифах, на податках, субсидіях, тендерах... Тож абсолютно зрозуміло, що майже за кожним депутатом є якісь офшорні компанії, які беруть участь в цих тендерах і щоразу виграють. І їм ця ситуація вигідна, це їхній бізнес, це бізнес-структура, на яку перетворилася сьогодні, на превеликий жаль, коаліція», – підсумував експерт.

Нагадаємо, вчора, 26 серпня, стало відомо про підписання угоди щодо об'єднання «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: