Полторак передумав створювати держпідприємство для забезпечення військових уніформою

Читать на русском
Через бюрократію та ризики втрати боєздатності армії Міноборони відмовилося від ідеї створення державного підприємства із забезпечення військових уніформою.

Через бюрократію та ризики втрати боєздатності армії Міноборони відмовилося від ідеї створення державного підприємства із забезпечення військових уніформою.

Про це йдеться у відповіді Міністерства оборони на інформаційний запит «Слова і Діла».

Причин відмови від створення держпідприємства «Головний центр забезпечення Міністерства оборони України» існує декілька. Перша – наявність ризиків зниження бойової готовності Збройних сил України у разі передачі речового забезпечення особового складу ЗСУ державному підприємству.

При цьому в Міноборони не уточнили, як саме вплине даний процес на боєготовність української армії. А ще більше дивує те, що міністр оборони Степан Полторак особисто пообіцяв створити держпідприємство саме для цих цілей, не замислюючись про можливі наслідки.

Також в Міноборони пояснили, що для належного функціонування зазначеного держпідприємства в інтересах ЗСУ для його створення потрібно внести зміни до низки нормативно-правових актів, що регулюють порядок речового забезпечення української армії в мирний і воєнний час.

«Враховуючи вищесказане, міністром оборони України прийнято рішення щодо зняття з контролю порушеного питання», – заявили в оборонному відомстві країни.

Таким чином, обіцянка міністра оборони України Степана Полторака створити при Міністерстві нове держпідприємство для забезпечення військових уніформою отримала в системі народного контролю «Слово і Діло» статус «не виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: