Один фатальний провал Труханова змінив ставлення одеситів до нього. Експерт

Читать на русском
Геннадій Труханов

За Геннадія Труханова в місті особлива увага приділяється дитячому спорту, а серед фатальних його провалів сміливо можна згадати зиму 2014-2015 років, коли комунальні служби не впорались із наслідками негоди.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловила одеський громадський активіст Тетяна Чубіна.

За її словами, попри весь негатив і політичне минуле чинного міського голови Одеси, період його роботи в муніципальній владі можна назвати далеко не найгіршим у порівнянні з попередниками.

«Труханов показав себе як непоганий міський голова. Термін був, звичайно, не дуже великий, але сказати, що він був найгіршим, не можна. Він віддав картбланш такій принциповій людині, як Сергій Дубенко, що зараз досить ефективно працює й викорінює корупцію в сфері парковок. При цьому Сергій не соромиться наступати на хвіст магнатам, депутатам ВРУ чи депутатам місцевого самоврядування. Крім того, дуже багато почало робитись для дітей. Зокрема, збудовано новий дитячий садок із сучасним обладнанням та ергономічними меблями в спальному районі Одеси», – розповіла активістка.

Геннадій Труханов та його здобутки: обіцянки одеського мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Одеси Геннадія Труханова в рамках проекту «ОБРАНІ».

Крім того, особливої уваги, на її думку, заслуговує політика Труханова у молодіжній сфері. Як відзначає Чубіна, за чинного міського голови у місті почали системно проводитись масштабні заходи, спрямовані на розвиток дитини.

«Затверджені стипендії одеського міського голови для обдарованої й талановитої молоді. Багато робиться для дитячого спорту і спорту загалом», – впевнена представник громадськості.

Та все ж, за її словами, навіть за таких позитивних оцінок у роботі одеського мера є недоліки. Один із найбільших провалів Труханова, на думку Чубіної, – неспроможність комунальних служб впоратися із негодою зимового періоду 2014-2015 років.

«Зиму 2014-2015 років можна спокійно вважати провальною в роботі міської влади, оскільки Одеса не просто не впоралась зі снігопадом, але навіть сніг не вивозився з міжквартальних проїздів і вулиць. Чому в цей період не змогла спрацювати команда Труханова? Це, напевно, більше питання до його заступника Анатолія Орловського. Хоча на ставленні одеситів до самого міського голови це, безперечно, позначилось. Адже всі мали змогу порівняти роботу влади в цей період з роботою його попередника, команда якого завжди справлялася з негодою у місті», – наголосила Чубіна.

Загалом же, оцінюючи діяльність Труханова, на думку активістки, слід відзначити ключове – він продемонстрував, що вміє працювати, вміє слухати та йти на компроміс.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: