В Генасамблеї ООН знайшли спосіб вплинути на Росію – Клімкін

Читать на русском
Генеральна асамблея ООН може обмежити можливість Росії використовувати своє право вето на рішення організації.
Фото: tsn.ua

Під час наступного засідання Генеральної асамблеї ООН, яке пройде у вересні, право вето Росії щодо рішень організації може бути обмежене.

Відповідне рішення готові підтримати більше 40 країн-учасниць ООН, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Існує ініціатива, до якої вже приєдналися більше 40 країн. Я завжди був затятим прихильником обмеження права вето, оскільки ми не можемо залишатися сорокових або п'ятидесятих роках. Ми живемо в іншому, глобалізованому світі. І коли в Раді безпеки відбуваються випадки, такі як в кінці липня, коли Росія просто заблокувала створення трибуналу по малайзійському Боїнгу, це єдиний механізм, як можна розслідувати, як це сталося, а головне – притягнути винних до відповідальності», – зазначив Клімкін.

Трибунал по MH17 буде створений попри вето Росії – КлімкінНавіть якщо Росія заблокує резолюцію Ради безпеки ООН щодо створення трибуналу над винними у авіакатастрофі рейсу MH17 малайзійських авіаліній, відповідне рішення все одно буде прийнято.

Таким чином, на думку Клімкіна, з часом ООН вдасться позбавити Росія права вето.

До слова, як раніше повідомив Президент Петро Порошенко, саме в рамках чергової сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку може відбутися нова зустріч лідерів «нормандської четвірки», причому, на цей раз – за участю Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: