Міненерго і АМКУ перевірять ціни на заправках у зв’язку з падінням цін на нафту

Читать на русском
У зв'язку з падінням цін на світових ринках на нафту Міненерго та Мінекономіки разом з АМКУ перевірять вартість палива на українських автозаправних станціях.

Міністерство енергетики і Міністерство економіки разом з Антимонопольним комітетом перевірять безпосередню прив’язку падіння цін на світових ринках на нафту і зменшення вартості пального на українських автозаправних станціях.

Таке доручення дав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час розширеного засідання Кабміну у середу, 26 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Як ціна на нафту вплинула на ціну бензину в Україні (інфографіка)«Слово і Діло» проаналізувати чому ціни на бензин в Україні зростають

Також прем’єр нагадав, що ціна на газ має певну кореляцію з ціною на нафту, і в тому разі, якщо така цінова кон’юнктура на нафту зберігатиметься, це дасть можливість Україні купувати природній газ ще дешевше.

Зазначимо, що в Україні існує тіньова частину ринку бензину. Це приблизно п'ята частина, але при цьому держстатистика враховує не всі обсяги. В результаті за перший квартал 2015 року Бюджет несе втрати на суму в 1 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: