«Самопоміч» і «БПП» будуть опозицією майбутньому меру Житомира – експерт

Читать на русском
Любов Цимбалюк

Депутати від «Об'єднання «Самопоміч» разом з «Блоком Петра Порошенка» на чолі із Сергієм Сухомлином можуть скласти основний опозиційний потенціал у майбутній міській раді.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політолог Віктор Радчук, інформує «Слово і Діло».

За його словами, з числа головних претендентів на посаду міського голови в кращих позиціях у порівнянні з усіма кандидатами наразі знаходиться чинний виконувач обов'язків міського голови Любов Цимбалюк.

«Цимбалюк, безперечно, є лідером за своїм потенціалом і перебуває у кращому становищі, ніж усі її суперники. Причиною цьому є декілька факторів. Перший: попри те, що як менеджер та управлінець рівня всього міста вона з'явилась у публічному просторі та стала відомою широкому загалу досить недавно, все ж, за цей період їй вдалося досить серйозно закріпитися у своєму кріслі. Не завадило цьому і призначення приблизно в той же період її першим заступником Сергія Сухомлина («БПП»), якому пророкували роль основного гравця в системі міської влади. Другий фактор – це особистісні якості, адже вона прийшла з бізнесу середньої ланки. І хоча у неї не було масштабних стратегічних обіцянок, вдала робота над реалізацією буденних завдань також посприяла у зміцненні її позицій», – розповідає політолог.

Любов ЦимбалюкСекретар Житомирської міської ради

«Цимбалюк доведеться готувати місто до зими, вирішувати низку серйозних проблем. Відтак, вирішить вона їх чи ні – від цього буде залежати багато. Плюс до всього, соціально-економічна ситуація у місті також даватиме про себе знати», – переконаний Радчук.

Також політолог упевнений, що із власним походом на вибори міського голови уже визначились майже всі претенденти, хоча боротьба точитиметься, в основному, між трьома або чотирма персонами.

«Говорячи про опонентів, слід у першу чергу сказати про вищезгаданого Сухомлина та лідера «Самопомочі» в Житомирській області Наталію Чиж. Остання сьогодні займає друге, а за деякими соціологічними даними – третє місце. Проте не виключена поява й четвертого кандидата. Принаймні, розмови про можливе повернення до числа кандидатів екс-міського голови Житомира Володимира Дебоя також ведуться», – аргументує експерт.

Жіноча дуель у Житомирі: за місце у другому турі виборів мера поборються Цимбалюк і Чиж – експертЦієї осені в Житомирі варто очікувати достатньо жорсткої конкуренції між чинною в. о. мера Любов'ю Цимбалюк та очільницею міської організації «Об'єднання «Самопоміч» Наталією Чиж за місце у другому турі мерських перегонів.

Однак, повертаючись до власних оцінок щодо двох попередньо згаданих кандидатів, Радчук зупиняється на певних особливостях у їх майбутньому позиціонуванні.

«У Сухомлина не дуже хороша ситуація, адже він майже півтора року намагався щось робити і фактично зараз пішов ні з чим у відставку, прикриваючись загальним гаслом «Мене не зрозуміли». Щодо кандидата від «Самопомочі», то вона наразі не продемонструвала своєї готовності до вирішення складних проблем міста. Поки що це винятково гра на позитивному іміджі «Самопомочі» й так званих добрих справах. Так, їх багато, вони хороші й корисні, але нагадують не що інше, як новий різновид «гречки», лише більш витончений та творчий», – переконаний експерт.

Водночас Радчук впевнений, що у разі проходження «Самопомочі» до міської ради, вона має всі перспективи скласти опозиційний потенціал разом з депутатами від «БПП».

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: