Резніченко чекає, коли в Дніпропетровську нарешті з'явиться мер

Читать на русском
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко говорить, що чекає проведення виборів у Дніпропетровську для того, щоб там нарешті з'явився мер, який візьме керування містом у свої руки.

Вибори в Дніпропетровську та області не змінять політичної ситуації в регіоні, але в обласного центру нарешті з'явиться керівник, який нестиме відповідальність за долю міста.

Про такі очікування від майбутніх місцевих виборів розповів в інтерв'ю «Корреспонденту» голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резінченко, передає «Слово і Діло».

Зокрема, на питання про те, як змінять владу в області майбутні місцеві вибори, Резніченко відповів, що не вірить у зміни, оскільки багато політиків «перефарбувалися». Високий рівень підтримки місцевим населенням новоспечених опозиціонерів він пояснює розчаруванням народу діями влади, за якої відбувається економічний спад.

Дніпропетровськ: вибори міського голови, як танці навколо порожнього кріслаЗа напругою виборів міського голови Дніпропетровськ може залишити далеко позаду традиційні центри уваги – Київ, Одесу та Харків.

«На превеликий жаль, люди не розуміють тих процесів, які відбуваються. Люди зовсім не за опозицію – це їхній протест на адресу влади, за якої йде економічний спад», – прокоментував ситуацію Резніченко.

Разом з тим, глава області покладає великі надії на вибори мера Дніпропетровська.

«З міською владою відносини у мене більш стримані. Вони там весь час ділять якісь крісла, судяться, відновлюються... Я чекаю місцевих виборів у надії, що з'явиться мер, який візьме управління містом у свої руки», – розповів Резніченко.

Про свої взаємини з місцевими владними елітами губернатор говорить оптимістично. Зокрема, за його словами, в його команді залишилося досить багато представників команди Ігоря Коломойського. Непогані відносини у Резніченка і з обласною радою, яка, на думку губернатора, складається суцільно з колишніх «регіоналів» і комуністів, котрі свого часу стали членами цих партій скоріше не за власним бажанням.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко має намір залучати іноземних інвесторів в Дніпропетровську областьСказано 14 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Більшість в облраді – це колишня «Партія регіонів» і комуністи. Але, повірте, що багато опинилися в «ПР» зовсім не за переконаннями – що називається, «посада» вимагала. Вони точно не сепаратисти, точно не хочуть тут повторення того, що відбувається в Донецьку та Луганську. Шляхом довгих і складних переговорів я зумів переконати депутатів, що наш мир кращий за хорошу сварку. Першим знаковим кроком було голосування за децентралізацію. Відразу після цього, того ж дня облрада проголосувала і за визнання Росії агресором. З цього дня у нас почалася конструктивна робота», – зазначив Резніченко.

Нагадаємо, раніше губернатор Дніпропетровської області скаржився на те, що держава не компенсує області витрати на лікування поранених учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: