Порошенко: нав’язана Україні криза розроблялася у російських владних кабінетах

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підкреслив, що в Україні не було і немає жодних підстав і причин для внутрішніх конфліктів.

Президент Петро Порошенко підкреслив, що в Україні не було і немає жодних підстав і причин для внутрішніх конфліктів.

Про це він сказав на урочистому прийнятті з нагоди Дня Незалежності України, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

За словами Порошенка, нав’язана Україні ззовні криза є штучною, рукотворною, сконструйованою в російських владних кабінетах і військових штабах.

Росіянка Гайдар: Росія воює з УкраїноюЗаступник голови Одеської ОДА Марія Гайдар заявила, що в конфлікті на сході України бере участь Росія.

«І, поза всяким сумнівом, вона припинилася б наступного дня після того, як російські війська залишили б територію України, а українсько-російський кордон був би надійно перекритий і повернутий під український контроль», – переконаний Президент.

Порошенко також зазначив, що окрім бажання Росії розколоти Україну ізруйнувати нашу економіку, агресія Москви спрямована ще й на розкол єдності Європейського Союзу, розкол трансатлантичного партнерства.

Глава держави ще раз підкреслив, що для України альтернативи мирному врегулюванню кризи не існує. Рівно, як і не існує іншого альтернативного інструменту для досягнення миру, ніж Мінські угоди.

«Україна виконала ключові положення мирних домовленостей. Те саме і Україна, і наші європейські партнери, і весь світ очікують й від російської сторони та їх поплічників: не гратися з угодами, а виконувати їх. У противному разі реакція міжнародного співтовариства повинна бути рішучою та безкомпромісною», – сказав Президент.

Як відомо, сьогодні Петро Порошенко полетить до Берліна на тристоронню зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом, де обговорить недотримання російською стороною і бойовиками зобов'язань, які вони взяли в результаті підписання Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: