Понад 400 патрульних поліцейських прийняли присягу у Львові

Читать на русском
Жителі Львова привітали новоспечених правоохоронців, 407 з яких уже присягнули на вірність українському народу, ще 200 проходять навчання.
Фото: censor.net.ua

У неділю, 23 серпня, на площі Ринок 407 у Львові патрульних поліцейських присягнули на вірність українському народу і невдовзі вийдуть на вулиці міста.

Ще близько 200, за словами Еки Згуладзе, наразі завершують навчання, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Із загальної кількості нових поліцейських Львова лише 9,8% складають працівники міліції. Говорячи про нинішніх працівників МВС, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзначив, що вони мають самі для себе вирішити, чи зможуть вони працювати за новими стандартами.

Крім того, у ході святкової церемонії була представлена заступниця голови патрульної поліції міста Ірина Кульчицька – інспектор 3-ї роти 1-го батальйону патрульної поліції Львова та невіста загиблого в АТО генерал-майора Сергія Кульчицького.

Жителі Львова привітали новоспечених правоохоронців, 407 з яких уже присягнули на вірність українському народу, ще 200 проходять навчання.
Фото: censor.net.ua

Вітаючи новоспечених правоохоронців, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що створення нової патрульно-постової служби – лише один з елементів комплексних змін в Україні, покликаних повернути довіру до правоохоронної й судової системи.

«Нам потрібні нові прокурори, нові судді, нова якість поваги до українського закону і до кожного українця. Це той план, який реалізовує українська влада: Президент, уряд, парламентська коаліція і ті, кого ви обрали», – заявив Яценюк.

Нагадаємо, столична нова патрульна поліція працює з 4 липня. До слова, очолив львівську патрульну поліцію 26-річний киянин, заступник командира 3-го батальйону Головного управління поліції Києва, сержант Юрій Зозуля.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: