Нардепи хочуть заборонити політичну агітацію та рекламу

Читать на русском
Дев'ятеро народних депутатів зареєстрували проект закону, який повністю заборонить політичну агітацію на білбордах та інших зовнішніх носіях реклами.

Дев'ятеро народних депутатів зареєстрували проект закону, який повністю заборонить політичну агітацію на білбордах та інших зовнішніх носіях реклами.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження передвиборної агітації та протидії прихованій рекламі» зареєстрований під номером 2474а-1, передає «Слово і Діло».

«Необхідність прийняття законопроекту обґрунтовується проблемою низькоякісного змістового наповнення більшої частини політичної реклами (агітації), відсутністю під час виборів справжньої дискусії щодо програм кандидатів, партій та підходів до їх реалізації», – говориться в пояснювальній записці.

Цим законопроектом запроваджується заборона телевізійної та радіоагітації кандидатів у депутати місцевих рад, кандидатів на посади сільських, селищних, міських голів, старост, місцевих організацій партій (за винятком роликів тривалістю від трьох хвилин).

Також, пропонується заборонити і відповідну агітацію на носіях зовнішньої реклами та у міжвиборчий період вводити вимогу щодо маркування реклами та встановлення відповідальності за порушення.

Крім цього, цей проект закону передбачає вимоги до новинних та інформаційних матеріалів ЗМІ щодо недопущення виокремлення певних кандидатів, найменувань політичних партій або подання іншої інформації, що привертає увагу до таких суб'єктів. Замість цього пропонується подавати в кожному інформаційному матеріалі відомості одразу про кількох кандидатів, тобто порівнювати їх.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції «Самопомочі» Єгор Соболев пообіцяв домогтись прийняття законопроекту про політичну рекламу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: