До кінця року Кабмін хоче продати 302 держпідприємства

Читать на русском
Голова Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що до кінця року Кабінет міністрів хоче продати 302 держоб'єктів.

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що до кінця року Кабінет міністрів хоче продати 302 держоб'єктів.

Про це він розповів в інтерв'ю «СЕГОДНЯ.ua», передає «Слово і Діло».

За словами Білоуса, у власності держави знаходиться близько 3 тис. Державних підприємств, серед них 1400 в списку стратегічних об'єктів. Також голова Фонду держмайна заявив, що держава – це неефективний управлінець і власник, тому варто скоротити кількість стратегічних підприємств.

У Фонді держмайна взялися за популізм – заговорили про реприватизацію підприємствГлава Фонду держмайна Ігор Білоус заявив про можливу реприватизацію українських підприємств. Проте міністр економіки Айварас Абромавичус та Президент України Петро Порошенко висловлювалися протилежно.

«У країни не має бути багато стратегічних об'єктів, за винятком тих, які впливають на її безпеку. Це атомна енергетика, газотранспортна система», – зазначив він.

Крім того, Білоус зазначив, що деякі стратегічні об'єкти, які є такими тільки за звітами, варто приватизувати і віддавати в управління ефективним менеджерам.

«Я виступаю за те, щоб список «стратегів» скоротити разів у п'ять. Наприклад, ДП «Конярство України» - стратегічний об'єкт? За звітом - так, по факту - сумніваюся», - підкреслив глава Фонду держмайна.

Також Ігор Білоус запропонував такі інфраструктурні проекти, як порти, передати в концесійне управління. Як повідомив глава Фонду держмайна, держава з 3 тисяч держоб'єктів володіє 30% підприємств, що є неефективними та які планують виставити на продаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: