5 років мерства Романюка без скандалів та з більшістю у міській раді – експерт

Читать на русском
Микола Романюк

Не маючи особливого досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, за 5 років Миколі Романюку все ж вдалося не відзначитись жодним значним скандалом, сформувати стійку більшість у міській раді та основу своєї команди у виконавчих органах.

Про це в коментарі у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» заявив голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход, пише «Слово і Діло».

Серед позитивних особливостей роботи Миколи Ярославовича на посаді мера експерт відзначив процес впровадження інновацій у діяльності міської ради. За словами Находа, про це свідчить запуск та робота зразкового Центру надання адміністративних послуг, приєднання та робота структурних підрозділів міської ради у системі «Відкрите місто», підвищення туристичного потенціалу Луцька та ряд інших.

За 4,5 року Луцький мер зміг виконати майже 5-у частину своїх обіцянокЗагалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 287 обіцянок міського голови Луцька

«Щодо можливих невдач чи прорахунків, то тут варто наголосити на тому, що Романюку не надто добре вдавалось балансувати між інтересами представників великого бізнесу (особливо впродовж останніх двох років). Адже якщо на початку каденції команда Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та група «Континіум» (Єремеєва-Івахіва) підтримували Миколу Ярославовича, а він міг балансувати між їхніми інтересами, то в останні два роки стосунки міського голови з командою екс-губернатора Одещини стали доволі напруженими», – зауважив експерт.

На його думку, це і спричинило ту ситуацію, коли в міській раді після довгого часу відсутності організованої опозиції, роль якої, не знаходячи особливої підтримки в депутатському корпусі, виконував депутат Андрій Осіпов, про власні опозиційні настрої почала заявляти депутатська група «Новий Луцьк». Вона ж, за словами Находа, в останній рік і взяла на себе функцію системного критика політики міського голови.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: