Порошенко розповів, про що розмовлятиме в Берліні

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що на тристоронній зустрічі в Берліні йтиметься про ситуацію на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що на тристоронній зустрічі в Берліні йтиметься про ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами Глави держави, на майбутньому саміті, в якому братиме участь президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і він сам, головним питанням для обговорень буде недотримання російською стороною і бойовиками зобов'язань, які вони взяли в результаті підписання Мінських угод.

Крім того, раніше президент Польщі Анджей Дуда виступив з пропозицією про приєднання Польщі до «нормандської четвірки». Як заявив польський президент, добитися результату щодо мирних переговорів можна за допомогою широкої коаліції держав-партнерів, у тому числі й Польщі.

У Берліні Порошенко запропонує ввести Польщу до «нормандського формату» – експертУ ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом Президент України Петро Порошенко ініціює переформатування «нормандської четвірки».

Водночас Президент України анонсував свій офіційний візит 26-27 серпня до Брюсселю. Як повідомив Порошенко, на зустрічі будуть присутні президент Європейської ради Дональд Туск та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Також Україна проведе двосторонні переговори з керівництвом Бельгії. Головними темами зустрічі будуть енергетичні питання та безвізовий режим для України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: