За п'ятибальною шкалою Труханову можна ставити одиницю – журналіст

Читать на русском
Геннадій Труханов

Під час своєї виборчої кампанії мер Одеси Геннадій Труханов обіцяв жителям досить багато, але за фактом виконаного за рік з п'яти балів йому сміливо можна ставити одиницю.

Таку думку в коментарі активістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловила головний редактор однієї з одеських газет Ірина Голобородько.

«Я можу говорити багато про обіцянки Труханова, але зупинюся лише на деяких. Будучи ще кандидатом, Геннадій Леонідович обіцяв зупинити скандальне будівництво на Фонтані, але за фактом з його боку для цього нічого не було зроблено, і ситуація продовжує вирішуватися в судах. Також серед декларацій чинного мера були такі вже класичні в масштабі всієї України, як будівництво багаторівневих парковок у центрі Одеси і спальних районах, а також велосипедних доріжок. Але як у випадку з парковками, так і з велодоріжками, нічого навіть не розпочато», – аргументує журналіст.

Також Труханов обіцяв покинути свою посаду, якщо не зможе поліпшити стан міського комунального господарства, під час зустрічі з представниками Координаційної ради одеського Євромайдану, розповіла журналістка.

Голобородько нагадала, що мер заявив, що він звільнить будь-якого чиновника у разі невиконання ним будь-яких робіт. Також, за її словами, Труханов обіцяв позносити будки, поміняти дорожнє освітлення й упорядкувати підземні переходи.

«Але за фактом і вона (обіцянка мера Одеси – Ред.) виконана лише частково, в частині окремого знесення МАФів», – зазначила Голобородько.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

Серед інших нереалізованих обіцянок Труханова, на думку журналістки, варто відзначити питання приведення до ладу міських пам'ятників архітектури, а також резонансну заяву про те, що будуть названі імена всіх політиків, які продали 46 соток на узбережжі міста під забудову.

«Щодо імен, то вони так і не названі. Щодо пам'ятників у місті, то вони не тільки не ремонтуються, але і продаються в приватні руки оптом і в роздріб за цінами, нижчими за межу їх вартості», – заявила вона.

Крім того, Голобородько повідомила, що протести городян продовжують ігнорувати, правоохоронні органи не діють, а з боку міськради та особисто Труханова має місце навіть «певна дискримінація грецької діаспори міста та області». Зокрема, це стосується питання відновлення та увічнення історичної пам'яті видатного грека, почесного громадянина Одеси Григорія Маразлі, скандал навколо якого, за словами журналістки, сягнув уже міжнародного значення.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: