Невиконаним обіцянкам Кличко протиставляє «бюджетний підкуп» – експерт

Читать на русском
Віталій Кличко

Падіння рівня підтримки Кличка у Києві в першу чергу обумовлене відсутністю системності в його роботі, а також невиконанням ряду резонансних обіцянок, з якими він ішов до виборців у 2014 році.

Про це в коментарі у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів регіональний аналітик «Слова і Діла» Олександр Філоненко, характеризуючи діяльність Віталія Кличка на посаді очільника столиці.

«Перебуваючи ще у статусі кандидата, але вже будучи в передчутті перемоги, Кличко одразу розставив пріоритети: боротьба з корупцією, прозорий бюджет, залучення інвестицій, зміна системи управління містом, інвентаризація міського майна та формування у місті команди професіоналів-управлінців. По частині з цього, як, наприклад, ініціювання ряду аудиторських перевірок комунальних підприємств, початок роботи Антикорупційної ради при міському голові чи проведення «інвестиційних конкурсів», міському голові вдалося реалізувати позитивні починання. Проте це скоріше ознака локального реагування на ситуацію, аніж структурного підходу в роботі над реформуванням міста», – впевнений Філоненко.

Що ж стосується таких питань, як кадрова політика, розв'язання проблем із парковками та незаконна забудова, то в даній площині, на думку аналітика, робота міського голови була просто провальною.

«Всі ми пам'ятаємо резонансні призначення, а потім – звільнення директорів КП «Київтранспарксервіс» та «Київреклама» Мурада Магомедова й Олега Калініченка. Такі ж питання щодо кадрів викликають і бізнес-зв’язки найбільшого столичного забудовника, а за посадою – першого заступника мера Ігоря Ніконова з родиною екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Що стосується незаконних забудов, то нещодавно, навіть сам міський голова визнав, що зі 149 об’єктів з виявленими порушеннями ліквідувати порушення наразі вдалося лише на 6», – констатує він.

Віталій Кличко та його здобутки: обіцянки столичного мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок київського мера Віталія Кличка в рамках проекту «ОБРАНІ».

Загалом же, за словами Філоненка, під завершення мерської каденції Кличку не вдалося реалізувати більше 50 власних обіцянок. Саме це, на його думку, і стало однією з ключових причин такого тотального падіння рейтингу підтримки мера (майже вдвічі).

«Буквально вчора (18 серпня – Ред.) всі ми стали свідками так званого «бюджетного підкупу», коли Віталій Кличко розпорядився виділити до дня Незалежності України близько 40 млн. грн з міського бюджету на матеріальну допомогу по 100-300 грн. малозабезпеченим киянам. Звичайно, певну частку електорату такими методами чинному міському голові вдасться переконати віддати голоси на свою користь, але чи будуть ті ж таки виборці голосувати за нього у другому турі – дуже велике питання. Хоча відповідь на нього в здебільшого буде залежати виключно від імені цього самого опонента Кличка», – підсумував Філоненко.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: