У Берліні Порошенко запропонує ввести Польщу до «нормандського формату» – експерт

Читать на русском
У ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом Президент України Петро Порошенко ініціює переформатування «нормандської четвірки».
Оланд, Порошенко і Меркель

У ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом Президент України Петро Порошенко ініціює переформатування «нормандської четвірки».

Про це у своєму Facebook написав політичний аналітик Павло Нусс, передає «Слово і Діло».

За його словами, 24 серпня в Берліні Порошенко виступить з пропозицією залучити Польщу до переговорів по Донбасу на рівні «нормандської четвірки».

«За непідтвердженою інформацією, український лідер ініціюватиме переформатування «нормандської четвірки» і введення Польщі до міжнародного переговорного процесу щодо врегулювання ситуації на сході України і деокупації Автономної Республіки Крим у «нормандському форматі», – повідомив експерт.

«Нормандська четвірка» проведе зустріч без РосіїПрезиденти України та Франції разом з канцлером Німеччини проведуть у Берліні зустріч, щоб обговорити ситуацію на Донбасі.

Крім цього, сторони обговорять ескалацію конфлікту в зоні введення бойових дій на Донбасі, також можливе обговорення альтернативної програми взаємодії Брюсселя і Києва в частині дипломатичного врегулювання російсько-українського конфлікту, темпи виконання Мінських домовленостей російською стороною і її представниками в Луганській та Донецькій областях.

У своєму недавньому інтерв'ю новообраний президент Польщі Анджей Дуда заявив, що до переговорного процесу по Донбасу слід залучити не лише Польщу, а й США.

У свою чергу, посол України в Польщі Андрій Дещиця вважає, що для того, щоб переговори щодо відновлення миру на Донбасі були дійсно ефективними, потрібно, щоб учасниками переговорів були не лише країни-члени «нормандської четвірки», а і весь Євросоюз як єдине ціле.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: