Приватизація ОПЗ затягується: Яценюк вирішив продати завод подорожче

Читать на русском
Приватизація Одеського припортового заводу навряд чи відбудеться раніше початку наступного року, незважаючи на плани глави Фонду держмайна.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував відкласти приватизацію Одеського припортового заводу, щоб пізніше продати його за вищою ціною.

Таку заяву він зробив на засіданні уряду в середу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я не можу допустити заниження вартості цього об'єкта. Я не можу допустити старих правил гри при приватизації об'єктів державної власності... Ми повинні йти за високими стандартами приватизації та залучення справжнього інвестора. Щоб ФДМ отримав реального інвестора, нам необхідні сильні інвестиційні менеджери та консультанти, які по всьому світу допоможуть нам залучити інвестора і взяти за цей об'єкт не $ 500 млн, як визначена стартова вартість», – зазначив глава уряду.

«Укрзалізничпостач»: непрозорі тендери, секретні ціни, «розпил» коштівЧерез державне підприємство «Укрзалізничпостач» проходять сотні мільйонів державних грошей. І саме в цьому підприємстві криється найбільший корупційний потенціал «Укрзалізниці».

При цьому він заявив, що якщо для отримання «додаткових 200 млн дол.» необхідно почекати кілька місяців, Кабмін готовий чекати.

Між тим, раніше у Фонду держмайна були інші плани щодо Одеського припортового заводу. Як заявив на початку серпня керівник Фонду Ігор Білоус, завод мав стати «першою ластівкою» у хвилі великої приватизації в Україні ще до кінця 2015 року.

Також, за словами Білоуса, великий інтерес інвестори проявляють до «Центренерго» та теплових електроцентралей.

Цікаво, що реалізацію приватизаційного проекту ОПЗ обіцяв свого часу (балотуючись у народні депутати VII скликання) у власній передвиборчій програмі нинішній мер Одеси Геннадій Труханов.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: