18 українських міст отримають $732 млн на покращення комунальної сфери

Читать на русском
732 млн дол. фінансування від Світового банку отримає низка українських міст на реалізацію інфраструктурних проектів у сфері житлово-комунального господарства.

Сума позик від міжнародних фінансових організацій, спрямованих на інфраструктурні проекти у сфері житлово-комунального господарства українських міст, складає 732 млн дол.

Про це відзвітували в Міністерстві регіонального розвитку й будівництва України, передає «Слово і Діло».

«Мінрегіон спільно зі Світовим банком реалізує низку інвестиційних проектів, спрямованих на розвиток міської інфраструктури та підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України, на загальну суму у 732 млн доларів США», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, на реалізацію проекту «Розвиток міської інфраструктури-2» спрямовано 350 млн дол. Термін реалізації проекту – 6 років (2014-2020 рр.), в його рамках планується модернізувати системи водопостачання, водовідведення й утилізацію твердих побутових відходів у Києві, Харкові, Кіровограді, Житомирі, Краматорську, Коломиї, Тернополі, Черкасах та Івано-Франківську.

У Мінрегіоні розповіли, куди підуть півмільярда євро від НімеччиниКошти на суму 500 млн євро, які Німеччина виділила Україні, підуть на макрофінансову допомогу, а також інфраструктурні та енергетичні проекти.

Ще 332 млн дол. в рамках інфраструктурного проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» також протягом 6 років піде на модернізацію теплопостачання у Вінниці, Дніпропетровську, Кам'янці-Подільському, Миколаєві, Харкові, Чернігові, Чугуєві, Дніпродзержинську, Кіровограді, Коростені, Прилуках, Тернополі.

Нагадаємо, наприкінці квітня міністр регіонального розвитку й будівництва Геннадій Зубко обіцяв, що іноземні інвестиції в будівництво житла незабаром допоможуть забезпечити Україну доступним житлом. Іноземні інвестиції допоможуть сформувати доступний ринок орендного житла, істотно скоротити або повністю ліквідувати квартирну чергу, а також впровадити доступне іпотечне кредитування, запевняв тоді міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: