На облаштування «Стіни» у 2015-2016 роках піде майже півмільярда гривень

Читать на русском
Загальна вартість спроектованих робіт для облаштування українсько-російського кордону, які планується провести протягом 2015-2016 років, склала 468 млн грн.

У Держприкордонслужбі порахували, що загальна вартість робіт із облаштування українсько-російського кордону, які в рамках проекту «Європейський вал» планується провести протягом 2015-2016 років, складає 468 млн грн.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«На сьогодні спроектовані всі роботи на цей та наступний рік на загальну вартість більше 468 млн грн», – заявив Серватюк.

Загалом протягом 2015 року Державна прикордонна служба має отримати з цією метою 300 млн грн, 139 з яких уже виділені з державного бюджету. «На виконання плану з бюджету отримано 139 млн грн із 300 млн, передбачених на цей рік», – повідомив представник Служби.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк має намір залучити 40 тисяч переселенців з Донбасу для будівництва «Стіни» на кордоні з РФСказано 20 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що в лютому цього року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв затвердити нову редакцію проекту облаштування кордону з Російською Федерацією. Свого слова прем'єр дотримав, і вже 18 березня заявив, що з цією метою уряд виділить із резервного фонду 865 млн грн. Також відомо, що перші 10 млн із них Держприкордонслужба отримала ще на початку квітня.

А от чого в рамках реалізації проекту не зміг виконати Яценюк, то це залучити до будівництва «Стіни» 40 тисяч переселенців із Донбасу. За фактом у спорудженні фортифікацій не взяв участі жоден із них – у цьому наприкінці червня «Слову і Ділу» зізналися в Держприкордонслужбі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: