Жіноча дуель у Житомирі: за місце у другому турі виборів мера поборються Цимбалюк і Чиж – експерт

Читать на русском
Любов Цимбалюк

Цієї осені в Житомирі варто очікувати достатньо жорсткої конкуренції між чинною в. о. мера Любов'ю Цимбалюк та очільницею міської організації «Об'єднання «Самопоміч» Наталією Чиж за місце у другому турі мерських перегонів.

Про це в коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналісту «Слова і Діла» розповів журналіст, редактор сайту «Репортер Житомира» Сергій Фещенко.

За його словами, Чиж наразі проводить кампанію самостійно, не маючи стосунку до нинішньої каденції міської ради й ситуації в місті, оскільки ані особистого, ані партійного представництва в ній не має. Однак це не позбавляє її шансів, переконаний Фещенко.

Крім того, як зауважив журналіст, у самій міській раді триває протистояння між Цимбалюк та її першим заступником Сергієм Сухомлином.

«Результатом цього протистояння став провал ряду проектів Сухомлина у сесійній залі і непризначення людини Цимбалюк – Миколи Савенка – на посаду комунального заступника міського голови напередодні опалювального сезону, що істотно підсилило б позиції Любові Володимирівни», – розповідає журналіст.

Проте і команді Цимбалюк, за словами Фещенка, знайшлося чим відповісти. Зокрема, як зазначає він, проект Сухомлина з побудови автостанції на околицях міста теж викликав питання і критику у депутатів, оскільки там передбачалося створення ринків, проти чого виступили місцеві жителі.

Що ж стосується решти житомирських політиків, які можуть мати серйозні сподівання на мерське крісло, то, на думку журналіста, цілком можливою є участь у виборах екс-мера Житомира Володимира Дебоя. Останній, зі слів Фещенка, за умови правильної побудови кампанії цілком може розраховувати на збір голосів вдячних за цілодобове водопостачання жителів обласного центру.

«Інші кандидати можливо теж матимуть певний рейтинговий оптимізм, однак без системної роботи штабу та капіталовкладень особливо на перемогу розраховувати, думаю, їм не варто», – резюмував житомирський журналіст.

Нагадаємо, слідкувати за перебігом подій та попередніми результатами місцевої виборчої компанії, що стартує у вересні цього року, відтепер можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: