Порошенко дав добро на виконання вимог щодо безвізового режиму

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким дав добро на проведення додаткових заходів щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким дав добро на проведення додаткових заходів щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Цим указом Порошенко ввів у дію рішення РНБО України від 20 липня 2015 року «Про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС».

Так, Кабінет міністрів України має невідкладно вжити додаткових заходів з імплементації плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

Крім цього, Кабмін має забезпечити схвалення концепції створення нацсистеми ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, а також затвердження плану заходів щодо її реалізації.

Співробітникам СБУ, НАБ та представникам ЄС з питань реформування сектору цивільної безпеки України потрібно запропонувати законодавчі дії щодо посилення захисту свідків у кримінальному провадженні та внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

А ось МВС належить посилити інституційну спроможність у протидії нелегальній міграції, налагодженні ефективної співпраці з державами-членами ЄС у зазначеній сфері на міжвідомчому рівні.

ГПУ і Мін'юст візьмуться за створення законопроекту про створення державного органу з повернення активів. На це їм надається двотижневий термін, після чого законопроект має бути поданий на розгляд ВРУ.

ДПСУ (прикордонна служба) за місяць має вжити заходів щодо укладання міжнародних договорів з організації спільного з відповідними органами держав-сусідів патрулювання держкордону і контролю в пунктах пропуску через неї.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна зробить все для запровадження безвізового режиму з ЄС у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: