«Солідарність» і «Народний Фронт» домовились іти на вибори разом – ЗМІ

Читать на русском
У «Солідарності» вже домовилися про спільну участь у місцевих виборах із «Народним фронтом», розподіл місць у списках відбуватиметься за пропорцією 75 на 25%.

Президентська партія «Солідарність» та «Народний фронт» домовилися про спільну участь у місцевих виборах.

Пропорція розподілу місць в об'єднаних списках складатиме 3 до 1 на користь «БПП», розповіла з посиланням на власні джерела головний редактор LB.ua Соня Кошкіна, інформує «Слово і Діло».

«У виборах «Солідарність» і «НФ» візьмуть участь разом – уже домовилися. Пропорція – 75 на 25. Хоча, досвід «УДАРу» Віталія Кличка показує: якщо спочатку домовленість «50 на 50», дуже скоро вона може трансформуватися в «70 на 30». Так що не здивуюся, якщо «фронтові» 25 скоротяться до 20, а то і до 15. Адже «Солідарність» у свої 75 має вмістити ще залишки згаданих «кличковців», – написала журналістка.

Кошкіна також зазначає, що від такого політичного союзу члени «Народного фронту» очікують насамперед збереження за Арсенієм Яценюком і кількома міністрами від «НФ» крісел у Кабінеті міністрів. Однак поки питання збереження посади в уряді вирішене тільки щодо Яценюка. Щодо місць керівників відомств, за словами журналістки, «БПП» вже має власні плани.

Можливі сценарії переформатування коаліції в новому політичному сезоніПіврічний строк післявиборчого «медового місяця» відносно мирного співжиття парламентських фракцій Верховної Ради 8-го скликання в найширшому форматі коаліційної більшості – минає.

«За версією «фронтовиків», їх союз з Банковою за замовчуванням означає збереження крісел за Арсенієм Яценюком, а також його міністрами. На Банковій у відповідь тільки загадково посміхаються – для них це зовсім не очевидно. Хіба що стосовно Арсенія Петровича. Союз із яким знищить його як потенційного політичного конкурента Петру Порошенку, «Народний фронт» теж знищить (доведено, знову ж таки, «УДАРом»). Отже, партія влади в країні залишиться одна – «Солідарність». І саме вона – в обхід умовностей парламентської коаліції – отримає карт-бланш для апгрейду Кабміну», – вважає Кошкіна.

Нагадаємо, 9 серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував оновлення складу Кабінету міністрів України вже майбутньої осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: