Податкова і митниця можуть стати однією службою

Читать на русском
Заступник міністра фінансів Олена Макеєва вважає, що податкова і митна служби повинні бути об'єднані.

Заступник міністра фінансів Олена Макеєва вважає, що податкова і митна служби мають бути об'єднані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Позиція Мінфіну: об'єднати (податкову і митну службу – Ред.), тому що цього чекає бізнес. Не має бути митна служба для платників податків ще одним каральним органом», – зазначила заступник глави Мінфіну.

Також Макєєва впевнена, що поглиблення співпраці між Державною фіскальною службою, Міністерством фінансів України та об'єднання митниці з податковою підвищуватимуть ефективність ДФС.

Крім того, заступник глави Мінфіну виступила за те, що митниця не має бути місцем для заробляння грошей, а має виконувати «чіткі завдання – супровід товару на територію України або ззовні». За словами Макеєвої, бізнес скаржиться, що існує два аудити – податковий і митний, і реструктуризація ДФС та об'єднання двох цих служб мають вирішити проблеми з бізнесом, а також скоротити кількість перевірок.

Нагадаємо, раніше глава Державної фіскальної служби Роман Насіров обіцяв, що він за 100 днів поборе корупцію на митниці. За словами глави ДФС, для України корупція на митниці – це форпост, який заважає зрівнювати умови для чесної конкуренції.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: