Інвестори готові вкласти в розвиток порту «Южний» навіть більше, ніж пообіцяв Пивоварський

Читать на русском
Американська компанія Cargill має намір інвестувати в Одеський порт «Южний» 130 млн доларів.

Американська компанія Cargill має намір інвестувати в Одеський порт «Южний» 130 млн доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Як повідомляють у Мінінфрастуктури, сьогодні на тристоронній зустрічі між гендиректором американської компанії Cargill Мартіном Шульдт, головою ДП «Адміністрації морських портів України» Андрієм Амеліним і директором ТОВ «МВ Карго» Олександром Примаком був підписаний меморандум про наміри інвестування в порт «Южний».

У цьому документі йдеться про наміри компанії Cargill придбати 51% перевантажувального терміналу, який стивідорна компанія «МВ Карго» побудує в одеському порту «Южний». За умовами меморандуму, до початку будівництва АМПУ зобов'язується створити на підході до терміналу акваторію з належним рівнем днопоглиблення.

«Привабливість інвестицій полягає в тому, що вони позитивно впливають на економіку на всіх рівнях. Новий термінал означає більше портових зборів, більше надходжень у місцевий та Державний бюджети, більше високооплачуваної роботи для українців. Адже після реалізації інвестпроекту Cargill в Одеському регіоні з’явиться до 350 нових робочих місць. Ми хочемо, щоб подібні проекти всесвітньо відомих компаній стали позитивним сигналом для бізнесу, який лише готується зайти в Україну», - заявив міністр інфрастуктури Андрій Пивоварський.

Крім того, гендиректор Cargill стверджує, що Україна має величезний потенціал в аграрній сфері, який з часом буде лише зростати. За словами Мартіна Шульдта, будівництво терміналу в порту «Южний» дозволить Україні відправляти звідти на експорт до 70% свого вантажопотоку зернових.

Сума запланованих інвестицій, яку хоче вкласти компанія Cargill, складає близько 130 млн доларів. Запуск терміналу в одеському порту «Южний» попередньо запланований на 2017 рік.

Нагадаємо, Андрій Пивоварський обіцяв, що компанія Cargill інвестує 100 млн доларів у будівництво нового терміналу в порту «Южний».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: