Як воюють ЗСУ: сучасна війна за радянськими правилами

Читать на русском

Головний військовий прокурор розповів чому Україна не змогла дати відсіч російській агресії на сході України.

Головний військовий прокурор повідомив що, у військовій прокуратурі розробляють термінові зміни до військового статуту України, який діє з Радянських часів.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на Українську правду.

Військовий прокурор Матіос наголосив, що вже в найближчий період на ім’я головнокомандувача і президента Петра Порошенка, а також на ім’я секретаря РНБО буде поданий пакет документів з додатками щодо змін до військового статуту.

«Під час ведення бойових дій в Україні Росія користується доктриною гібридної війни, розробленою у 2012-2013 роках. В той час, як українські збройні сили досі вимушені користуватися військовим статутом часів СРСР, датованим 1983 роком з внесенням деяких змін у 2005 році», – розповів Матіос.

Внаслідок цього, силам АТО було складно протистояти новій воєнній стратегії РФ.

Порошенко заявив, що українська армія стала однією з найсильніших у ЄвропіПорошенко заявив, що на сьогоднішній день боєздатність частин підрозділів української армії повністю відновлена

Як приклад він навів ситуацію, коли під час вторгнення сил РФ в серпні 2014 року російські підрозділи «діяли на окремому від незаконних збройних формувань напрямку для уникнення взаємоураження та введення в оману збройних сил України».

«При цьому була використана військова техніка з тактичними позначками, подібними до сил АТО. А крім того, використовувалося маскування та ведення дезінформативних заходів», – додав він.

В коментарі «Слову і Ділу» директор Інституту зовнішньої політики, конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця розповів, що з початком незалежності ЗСУ розглядалися як ресурс для збагачення. Керівництво цікавила лише продажа зброї та техніки.

«На початку незалежності такої зброї й техніки було на 90 млрд дол. З них на 2005 рік більше, ніж на 30 млрд дол. зброї було продано. Все це робило воєнно-політичне керівництво. Найбільше скоротилися ЗСУ за часів Ющенка, коли міністрами оборони були Марчук, Гриценко, Єхануров. ЗСУ за Януковича взагалі розглядалися як загроза, цілеспрямовано знищувались, фінансувались за залишковим принципом. Тому зараз наша армія роздягнена, роззброєна та розвалена», – пояснює спеціаліст.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в бюджеті-2016 буде збільшено видатки на оборонуСказано 4 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Зазначимо, нещодавно Президент України Петро Порошенко пообіцяв запускати в серійне виробництво винаходи для армії українських вчених.

Також ще на початку року Порошенко заявив, що українська армія стала однією з найсильніших у Європі і пообіцяв, що в Бюджеті України на 2016 рік буде збільшено видатки на оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: