Ініціативи Туки на Луганщині можуть призвести до скасування місцевих виборів – експерт

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Механізм військово-цивільних адміністрацій правильний, але лише в певних випадках, і його не можна насаджувати скрізь.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, аналізуючи пропозицію Георгія Туки всім держадміністраціям, що розташовані на неокупованій частині Луганщини, надати статус військово-цивільних.

«Це матиме негативний результат, оскільки Україна такими діями покаже й доведе, що незалежно від того,окуповані українські території чи ні, вони розвиваються недемократичним шляхом. Крім того, це призведе до скасування місцевих виборів і ставить під удар побудову в Україні демократії місцевого самоврядування, євроінтеграціїї, та розвиток України тим шляхом, за який боролися під час Євромайдану», – пояснює політичний експерт.

Луганський губернатор Тука проти виборів на ДонбасіГолова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука виступає проти проведення місцевих виборів у Луганській області.

На його переконання, неправильно позбавляти людей виборчих прав тільки з тієї причини, що вони більше чи менше симпатизують чинній українській владі.

«Механізм військово-цивільних адміністрацій правильний, але спеціально ліквідовувати місцеве самоврядування і насаджувати військово-цивільні адміністрації не можна. Це нестиме велику стратегічну шкоду для України. Українська влада має демонструвати виконання законів, суворе їх дотримання. Коли одним можна, а іншим – ні, то у населення формується певне ставлення до влади», – зазначив експерт.

Як відомо, голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука виступає проти проведення місцевих виборів у Луганській області, попередньо запланованих на 25 жовтня 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: