Військовий прокурор: інформація про тисячні втрати під Іловайськом сильно перебільшена

Читать на русском
Головний військовий прокурор України заперечує інформацію про величезні втрати в боях під Іловайськом у серпні минулого року.
Анатолій МатіосФото: rian.com.ua

Інформація про багатотисячні втрати українських військових у боях під Іловайськом у серпні 2014 не відповідає дійсності.

Таку заяву в п'ятницю зробив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сума і кількість озвучених зараз слідством людей, військовослужбовців, громадян України, які брали участь у цьому протистоянні та цій трагедії, чітко зафіксована – це 1050 осіб», – розповів Матіос.

Він також спростував інформацію про приховування реальних втрат, але зауважив, що кількість людей у батальйонах часто не відповідала штатній кількості, передбаченій статутом ЗСУ. Приміром, в батальйоні «Донбас» кількість бійців, за словами Матіоса, становила до 150 чоловік.

«Підкреслюю для всіх аналітиків «диванних сотень» – не було тисяч убитих, ця цифра (наведена слідством – Ред.) відповідає дійсності», – підкреслив прокурор.

Раніше Матіос уже наводив статистику, відповідно до якої кількісний склад регулярних частин збройних сил РФ і незаконних військових формувань під Іловайськом у кінці серпня 2014 року значно переважав над ЗСУ та Нацгвардією. Зокрема, особового складу у противника було у 18 разів більше, танків – у 11, БТР – у 16, а мінометів – у 15.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: