У МОЗ зізналися: вакцин проти туберкульозу залишилося лише на 9% від потреби

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я констатують катастрофічну ситуацію з протитуберкульозними вакцинами (БЦЖ): їх залишилося всього 9%.

У Міністерстві охорони здоров'я України констатували, що ситуація з наявністю протитуберкульозних вакцин у країні критична: на сьогодні медичні заклади забезпечені ін'єкціями БЦЖ тільки на 9% від загальної потреби.

Про це в п'ятницю розповів заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Він також повідомив, що відомство зі свого боку робить усе можливе для спрощення процесу закупівлі імунологічних препаратів. «Проблема з імунологічними препаратами в Україні дуже серйозна. МОЗ робить все можливе для якнайшвидшого надходження вакцин на ринок. Зокрема, ми максимально спростили реєстрацію вакцин. Кількість препаратів в регіонах МОЗ контролює. Завтра і післязавтра керівництво МОЗ вирушить у різні регіони з перевірками заявленої кількості препаратів у місцевих лікарнях», – уточнив він.

Між тим, на початку місяця «Слово і Діло» писало про критичну нестачу препаратів для вакцинації дітей в регіонах: 4 серпня заступник директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької обладміністрації Марія Поліщук повідомила, що з початку року область недоотримала відповідних препаратів на 60-70%, а Міністерство у відповідь на численні звернення місцевої влади просто відмовчується.

Тим часом, якщо вірити обіцянці міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, відомство продовжує відпрацьовувати механізм закупівель препаратів для вакцинації через міжнародні організації. Про результати таких «експериментів» керівництва МОЗ «Слово і Діло» проінформує пізніше, проте поки що обіцянка щодо пілотної закупівлі вакцин через ЮНІСЕФ залишається зі статусом «в процесі».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: