Громадські діячі вимагають від влади розпуску управління Фонду соцстрахування

Читать на русском
Члени Громадської ради Фонду соціального страхування України звернулися до влади із закликом змінити управління ФСС.

Члени Громадської ради Фонду соціального страхування (далі ФСС) України звернулися до влади із закликом змінити управління ФСС.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Громадська рада Фонду соціального страхування звертається до міністра соціальної політики Павла Розенка із закликом замінити та розпустити чинний склад ФСС, сформований у квітні цього року, у зв'язку з його бездіяльністю», – йдеться в заяві.

Крім цього, громадські діячі звернулися до Президента України Петра Порошенка з вимогою створити тимчасову слідчу комісію у зв'язку з корупційною діяльністю складу управління ФСС.

Голова Громадської ради ФСС України Сергій Павленко заявив, що позаминулого року правлінням Фонду тимчасової втрати працездатності було прийнято рішення виділити на курортно-санаторне оздоровлення 1,7 млрд грн. З них 1,2 млрд грн було проплачено 83 медичним профілактичним закладам на території Криму. Гроші були виведені повним обсягом у той період, коли Крим, на жаль, уже був окупований.

Нагадаємо, що раніше Громадська рада Фонду соцстрахування зверталася з цим питанням до правоохоронних органів, проте жодного відгуку щодо цієї справи поки не отримала. Так само мовчать і в Мінсоцполітики, і в профільному комітеті Верховної Ради. За словами громадських діячів, «це саботаж, узгоджений між Кабінетом міністрів і, на жаль, виконавчими органами профільного Міністерства соціальної політики».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: