«Газпром» вимагає від «Нафтогазу» $ 29,2 млрд «неустойки»

Читать на русском
«Газпром» подав заяву до Стокгольмського арбітражу з вимогою від НАК «Нафтогаз» 29,2 млрд доларів.

«Газпром» подав заяву до Стокгольмського арбітражу щодо вимоги від НАК «Нафтогаз України» 29,2 млрд доларів.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК».

У травні цього року «Газпром» вимагав від українського «Нафтогазу» $23,837 млрд дол. Однак у кінці того ж місяця глава правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив про те, що компанія подасть нове стягнення щодо «Нафтогазу» - в розмірі 8,197 млрд, відповідно до прописаного в контракті правила «бери-або-плати» за 2014. Сьогодні ж у своєму звіті «Газпром» уточнив суму претензій до української сторони: вона склала 29,477 млрд дол.

«ДНР» і «ЛНР» використали російського газу на 200 мільйонів доларівУ «Газпромі» стверджують, що борг НАК «Нафтогаз України» перед російським газовим монополістом за поставки блакитного палива Донбасу становить 200 мільйонів доларів.

Як пише «РБК», усне слухання в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма за позовом «Газпрому» до «Нафтогазу» готується на лютий-березень 2016 року, а рішення може бути винесено не раніше кінця червня того ж року.

Раніше в керівництві російського газового монополіста попереджали, що принцип take-or-pay щодо обсягів закупівель газу за 2014 рік скасовувати не збираються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: