Абромавичус хоче, щоб зарплати в Мінекономрозвитку фінансувалися з-за кордону

Читать на русском
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус повідомив, що до кінця року має з'явитися фонд заробітних план, який фінансуватиметься з-за кордону.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус повідомив, що до кінця року має з'явитися фонд заробітних плат відомства, який фінансуватиметься з-за кордону.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу «Фокус», передає «Слово і Діло».

«Нам обіцяли, що буде створено фонд заробітних плат, фінансований іноземними донорами. Зараз ми це питання активно просуваємо і сподіваємося, що до кінця року фонд все-таки запрацює», – заявив Абромавичус.

За словами міністра, ідеально було б застосувати сінгапурський досвід, за якого зарплата чиновника становить не менше 60% від тих, що отримують аналогічні фахівці в приватному секторі.

Крім того, Абромавичус розповів, як проходить чистка кадрів у його міністерстві. За словами міністра, за півроку штат було скорочено більше ніж на 30% – з 1243 до 854 осіб, а зарплата голів департаментів та керівного складу в середньому з усіма надбавками зросла до 10 тис. грн.

Нагадаємо, раніше Айварас Абромавичус обіцяв скоротити кількість персоналуМінекономрозвитку більш ніж на 20%. В системі народного контролю «Слово і Діло» дана обіцянка має статус виконаної. Наступне скорочення, за словами міністра, відбудеться цієї осені - у планах звільнити ще 20% працівників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: