Україна отримала від ЄС 8,5 млн євро на управління кордоном

Читать на русском
ЄС виділив Україні 8,5 млн євро за програмою «Підтримки секторальної політики управління державним кордоном в Україні».

ЄС виділив Україні 8,5 млн євро за програмою «Підтримки секторальної політики управління державним кордоном в Україні».

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Як йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні, цією фінансовою допомогою Євросоюз робить свій внесок у модернізацію Державної прикордонної служби та ДФС України.

«Це (допомога ЄС з підтримки управління українського кордону – Ред.) відбувається через поліпшення законодавчої та нормативно-правової бази, запровадження кращих механізмів контролю та модернізацію інфраструктури перетину кордонів відповідно до стандартів ЄС. Також програма підтримує зусилля українського уряду з досягнення ефективного балансу між безпечними кордонами і законним рухом людей і товарів відповідно до стандартів та кращих практик ЄС», – повідомляє представництво.

За словами заступника голови Представництва ЄС в Україні Томаса Фреллесена, дана допомога сприятиме міжкордонної торгівлі, прискорить демаркації кордону і впровадження електронного управління митницею. Також Фреллесен впевнений, що це зміцнить співпрацю між агентствами, залученими в комплексне управління кордонами, і результатом надання такої підтримки стане ефективне управління у сфері прикордонного контролю та міграції для громадян інших країн – відповідно до зобов'язань України в рамках Плану дій з візової лібералізації.

Як йдеться у повідомленні Представництва ЄС, бюджет даної програми складає 60 млн євро. Програма підтримує імплементацію діяльності, пов'язаної з комплексним управлінням кордонами і демаркації, а також сприяє зміцненню обміну інформацією з партнерськими службами країн, що межують з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: