Еколог: призначення в. о. міністра екології Курикіна – рішення технічне та тимчасове

Читать на русском
Тетяна Тимочкоголова ВЕЛ, еколог

Верховна Рада не в змозі зараз призначити нового міністра екології, тому тимчасово обрали виконувачем обов'язків одного із заступників.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова НЕЦУ, завідувач лабораторії екобезпеки ННЦ «Екобіобезпека» НАУ Ярослав Іванович Мовчан, аналізуючи інформацію про те, що Кабмін ухвалив рішення про призначення Сергія Курикіна в. о. міністра екології.

«Згідно правил, призначити й запропонувати зараз нового міністра не можна, тому що це прерогатива Верховної Ради України. Оскільки її зараз реально немає, то із тих трьох заступників, що там були, обрали одного, який має координувати роботу. Оскільки Курикін свого часу працював у КМДА та відповідав за довкілля, то є думка, що він нібито знає, що робиться на місцях, що має робити міністр, тому прийнято ось таке рішення», – розповідає еколог.

Мовчан впевнений, що це рішення технічне та тимчасове.

«Восени Верховна Рада має вже визначитися та обрати нового міністра екології України. Є різні кандидатури, є власне бачення у партії, громадськості, але мають бути єдині правила гри, як і розуміння викликів часу у того, хто претендує на цю посаду, тому що ту «руїну», яка лишилася у спадок від попередників, потрібно подолати», – наголосив спеціаліст.

Раді не можна затягувати з призначенням нового міністра екології – БучкоГлава Департаменту правової та міжнародної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів Володимир Бучко припускає, що якщо депутати не призначать нового міністра, до кінця літа відомство залишиться обезголовленим.

За словами еколога Тетяни Тимочко, злочинна безгосподарність колишніх керівників Міністерства екології призвела до того, що значна територія лісів на півночі Житомирщини, Рівненщини і Волині виведена з обігу лісокористування на 100 років.

Раніше Сергій Курикін обіймав посаду заступника міністра екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада звільнила з посади міністра екології Ігоря Шевченка, запідозривши його в корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: