Хто стоїть за новою кримінальною справою проти Гонтаревої? Експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Ідентичність заяви Купрія про відкриття кримінальної справи проти голови НБУ слід перевірити, тому що це може бути провокацією команди Коломойського. Аваков же відкриває багато справ, але мало з них мають завершення.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, керівник Центру політичного аналізу «Пента» Володимир Фесенко, оцінюючи заяву Віталія Купрія про те, що МВС відкрило кримінальну справу проти голови НБУ Валерій Гонтаревої після його звернення до Арсена Авакова.

«Не варто робити серйозних кардинальних висновків із заяв, що скоріше відображають кулуарні взаємини. Це чергові скандали, які провокуються, просуваються представниками команди Коломойського. Скандали – «хліб» цієї команди. Частина команди Коломойського знаходиться в конфлікті з командою Президента. Це черговий прояв інформаційної війни. «Укроп» таким чином буде робити собі додаткову рекламу. До того ж, ще існує зв'язок з «Правим сектором». Тому не варто дивуватися такій інформації», – пояснює політолог.

Гонтарєва не писала заяву про відставку – НацбанкУ НБУ спростували інформацію щодо звільнення Валерії Гонтарєвої

За його словами, в НБУ дійсно можуть бути порушення, проблеми й періодично можуть проводиться розслідування, але чомусь жодних офіційних заяв, прес-конференцій, арештів не було. Ідентичність заяви Купрія потрібно перевірити.

«Розслідування в відомстві Авакова дуже часто мають політичне підґрунтя. Серйозні кримінальні справи, які стосуються НБУ, може проводити Генпрокуратура, а не МВС. Компетенція МВС обмежена. МВС може проводити оперативні розслідування. Враховуючи, скільки справ відкриває МВС, більшість з яких нічим не закінчуються, дана заява викликає скепсис», – аналізує Володимир Фесенко.

Відзначимо, раніше вже була інформація про те, що проти керівництва НБУ порушено кримінальну справу, а також неодноразово повідомлялося про наміри відсторонити Гонтареву від займаної посади. Однак у березні у НБУ спростували інформацію про звільнення Валерії Гонтаревої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: