У Романюка найвищий рейтинг довіри та підтримки на Волині – експерт

Читать на русском
Микола Романюк

За час мерської каденції міському голові Миколі Романюку вдалося розрахуватися з великими боргами міста, а також, що не менш важливо, зберегти тролейбусний парк міста.

Таку думку журналістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політолог, голова Волинської обласної організації «Асоціація молодих політологів і політиків» Олександр Новосад.

«Із ключових успіхів Миколи Ярославовича слід відзначити розрахунок з боргами міста, збереження тролейбусного парку за рахунок закупки та ремонту вживаних польських тролейбусів, а також співпрацю з депутатською більшістю і залучення у виконком представників громадських організацій», – розповідає експерт.

Щодо невирішених питань, то, за словами Новосада, Романюку, як і його попереднику, поки не вдалося зрушити питання перенесення центрального ринку з історичної частини міста. До того ж, залишається відкритим питання і щодо оренди приміщення облспоживспілкою, оскільки рішення відкладено на два роки, аргументує спеціаліст.

Що ж стосується опонентів Романюка та інших кандидатів на посаду мера, то на думку експерта, яскравою особливістю Романюка стала зміна його відносин з групою Ігоря Палиці.

«Палиця спочатку підтримував Миколу Романюка в його починаннях, однак згодом команда екс-губернатора Одещини почала різко критикувати міського голову. Представникам цього об’єднання на довиборах у двох округах до міськради вдалося провести своїх кандидатів, а також залучити ряд інших депутатів до своєї діяльності. І хоча поки у Романюка найбільший рейтинг довіри та електоральної підтримки у місті, досить сильну конкуренцію на майбутніх виборах йому в першу чергу складе Олександр Товстенюк (представник команди благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк»). Висунення кандидатами від Палиці Ірини Констанкевич, або й самого Ігоря Петровича, виглядає менш імовірним», – констатував Новосад.

Хто ж буде «третьою силою» у цьому протистоянні, за словами експерта, однозначно змоделювати важко, адже політики, яких можна внести до цього ешелону, поки не мають навіть більше 10% підтримки.

Дізнаватися першим про результати голосування в ході майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: