Компартія може зібрати голоси лише зубожілого та деморалізованого населення – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Червоний прапор, серп і молот – єдине, чим комуністи можуть «годувати» населення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи інформацію про те, що Комуністична партія України зможе брати участь у виборах, якщо змінить назву та символіку.

«В умовах грабіжницького капіталізму ліві сили мають бути такими ж, як і праві. Нічого страшного в тому, що ліві відтворяться, немає. Погано те, що вони не хочуть еволюціонувати у бік України і, як і раніше, залишаються спецагентами Кремля. Добре, що для лівих, у яких немає зараз змістовної передвиборної програми, символи – це єдине, чим вони можуть «годувати» населення, і саме це у них і забирають», – розповідає Небоженко.

На думку політолога, це дуже сильний удар по політичному потенціалу, чиновникам, бюрократам, керівництву Компартії, тому що вони давно вже не є професійними комуністами.

«Комуністи використовують 70-річні напрацювання історії комуністичного руху в Україні й тримаються тільки за рахунок підтримки Кремля. Складно навіть уявити, як комуністи будуть існувати без червоного прапора, серпа й молота. Потрібно дуже сильно любити американські долари, щоб відмовитися від символіки, аби залишитися на плаву. Скоро стане зрозуміло, чи підуть вони на цей експеримент», – аналізує експерт.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов ініціюватиме заборону діяльності Компартії УкраїниСказано 13 травня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

На його думку, повернення Компартії під іншою назвою загрожує тільки тим, що вони забирають частину деморалізованого і зубожілого населення, яке бачить майбутнє України згідно з ідеями комунізму.

Підсумовуючи, політолог зазначив, що найбільш активними завжди були квазіпатріоти й відверті «хамелеони», що діють за будь-якої влади.

Нагадаємо, ще в серпні минулого року ГПУ завела кримінальну справу проти лідера Компартії України Петра Симоненка за звинуваченням у сепаратизмі за його виступи у парламенті.

9 квітня 2015 року Верховна Рада підтримала пакет законів щодо декомунізації. Зокрема, було підтримано закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: