В Кабміні звітують про завершення ремонту залізничної гілки для вивезення вугілля із зони АТО

Читать на русском
Сьогодні відбудеться тестовий проїзд залізничною ділянкою Микитівка-Майорське, якою залізничники планують вивозити енергетичне вугілля із зони АТО.

Відновлення ділянки залізничної колії Микитівка-Майорське, яким планується вивозити вугілля із шахт, що перебувають у зоні проведення АТО, перебуває на завершальному етапі.

Віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський заявив, що тестовий проїзд цією ділянкою дороги запланований на 12 серпня, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

На часі – забезпечення безпеки на цій ділянці й організація контрольно-пропускного пункту, вважає віце-прем'єр.

Демчишин: якщо ДТЕК не саботуватиме поставки вугілля, взимку будемо з електрикоюМіністр енергетики й вугільної промисловості переконаний, що в Україні достатньо енергоресурсів для того, щоб забезпечити безперебійне постачання електроенергії й уникнути віялових відключень.

«Єдиний можливий спосіб вирішення завдання по вивезенню вугілля з Донбасу – забезпечити рух на цій ділянці. Ми виконали там колосальний обсяг робіт, задіяли туди десятки людей, які працювали під обстрілами. Ми відремонтували досить серйозну ділянку, тепер потрібно, щоб це працювало. Для цього потрібно, щоб там не стріляли. Також необхідно організувати пропускний пункт», – додав Вощевський.

Нагадаємо, представники вугільної галузі неодноразово наголошували на тому, що українські шахти, котрі працюють поблизу лінії розмежування на Донбасі, не можуть організувати вивезення видобутого вугілля через пошкодження ділянки залізниці та постійні обстріли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: